jurnal de insurgent. ziua 4.

Apărea şi la reuninile grupului de literatură de baricadă din fiecare miercuri, şi la reuniunile grupului solidar cu revoluţia portugheză din fiecare joi, iar vineri la întrunirile rebelilor zapatişti. Doar în zilele de luni nu era prezentă la adunarea feministelor. O adunătură de asexuate îmbrăcate în salopetă dar bune practicante de jujitsu.

De fiecare dată, fata roşcată ţinea în mână un alt roman japonez, avea o altă privire pierdută şi fuma o altă ţigară invizibilă, ea nefumătoare fiind.

Până când, într-o zi i-a spus: Hai cu mine câteva zile în sud. Ştii prea bine că pot să fac rost de un permis de trecere. E o căsuţă acolo care ne aşteaptă. Soare, un vânticel sărat dinspre mare, o plajă goală. Acolo încă e linişte. Şi până la urmă ce sunt toate prostiile astea cu revoluţia, cu puciul eşuat, cu sabotajele… O să vă prindă pe toţi şi o să vă execute în piaţetele Marelui Oraş. Hai, ne vedem dimineaţă în gara triaj! Pune-ţi o cravată. Şi un roman religios în geamantan. Vei deveni credibil. Ştii prea bine că dobitocii ăştia de maiori de la punctele de control sunt nişte creştini convinşi. Prezenţi duminică de duminică la slujbă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: