un Bucureşti mai mult sau mai puţin violat

S-a scurs prea multă cerneală pe acest subiect, dar nu mă pot abţine să nu fac o comparaţie de luni dimineaţa, ora şapte, cu ceea ce se întâmplă în zonele vechi/istorice din acest oraş.

De la Hala Traian la Hala Matache (fosta), sau de la Foişorul de Foc la zona Lipscani nu poţi să nu observi, şi asta fără să te consideri un mare specialist în ale arhitecturii, cum lângă o clădire construită în perioada interbelică (locuită de diverşi dubioşi în general) se înalţă sau sunt înălţate diverse blocuri sau case de un estetic îndoielnic (locuite tot de diverşi dubioşi în general).

Dar nu asta îmi doream să subliniez. Au scris unii mai docţi decât mine despre fenomen şi probabil aş repeta unele idei. Comparaţia în sine o văd ceva de genul: baba aristocrată plină de bijuterii de familie (cam oxidate ce-i drept) şi rochii roase de molii VS asociaţia de binefacere. Pentru sănătatea babei şi înfrumuseţarea ei, asociaţia de binefacere fără resentimente a dat foc rochiilor pline de molii şi a îmbrăcat baba în haine pline de sclipici iar bijuteriile moştenire de familie au fost înlocuite cu niscaiva cristale Swarovski. Baba nicidecum nu s-a simţit mai tânără şi mai frumoasă. Mai degrabă s-a considerat victima unui viol. Şi în semn de protest s-a aruncat sub primul tramvai.

În cazul Bucureştiului, probabil saltul sub tramvai nu va exista şi nici violul nu va fi reclamat. Asta e toată diferenţa. Tot de ora şapte. Luni dimineaţa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: